Składniki
1 opakowanie ciasta francuskiego
kilka plasterków wędliny
kilka plasterków sera żółtego
ketchup
zioła prowansalskie albo oregano i bazylia (opcjonalnie)
Ciasto rozwijamy, smarujemy ketchupem tak do 3/4 wysokości. Możemy posypać całość ziołami jeśli chcemy. Wzdłuż dłuższego boku układamy plastry wędliny, na wędlinie plasterki sera. I rolujemy całość dość ściśle. Powstałą roladę zawijamy w papier (ja owijam w ten od ciasta francuskiego) i wstawiamy na 0,5- 1 h do lodówki.
Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni. Roladę odwijamy z papieru (nie wyrzucamy go tylko wykładamy nim blachę z piekarnika). Kroimy ja w plastry ok 1,5- 2 cm. Ślimaczki przekładamy na blachę i wstawiamy na 15-20 min do piekarnika na środkowy poziom.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz