Składniki
1 słoik selera konserwowego
1 puszka kukurydzy konserwowej
5- 6 jajek
250-300 dag wędliny (u mnie polędwica sopocka ale sprawdzi się też szynka konserwowa lub gotowana)
1 por (biała część)
2 garści żółtego sera (startego na grubych oczkach)
1 łyżka ostrej musztardy (u mnie rosyjska)
majonez
sól, pieprz, słodka papryka
Jajka gotujemy na twardo i rozdrabniamy. Wędlinę kroimy w kostkę. Kukurydzę i seler odsączamy na sicie. Białą część pora przekrawamy wzdłuż na pół i jeszcze raz każdą połówkę na pół i przelewamy wrzątkiem na sicie. Wszystkie składniki łączymy ze sobą dodajemy ser żółty łyżkę musztardy majonez (ilość wedle uznania jedni wolą mniej majonezowe inni bardziej). Doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz