poniedziałek, 8 lutego 2016

Surówka obiadowa z marchewką kapustą pekińską i koperkiem

Taka szybka propozycja surówki do obiadu. Ostatnio często robię coś warzywnego, lekkiego i szybkiego.



Składniki (2 osoby)


6-8 liści kapusty pekińskiej
1 mała marchewka
1 garść kukurydzy
kilka pomidorów koktajlowych
6 grubych plastrów ogórka zielonego 
koperek
olej słonecznikowy
sól, pieprz

Kapustę szatkujemy, marchewkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach, kukurydzę odsączamy, pomidorki koktajlowe dzielimy na pół, plastry ogórka dzielimy na ćwiartki. Wszystkie składniki mieszamy razem, posypujemy solą i świeżo zmielonym pieprzem, polewamy olejem słonecznikowym i posypujemy pokrojonym drobno koperkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz