Składniki na 1 porcję
150-200 g malutkich pieczarek lub większe pokrojone na ćwiartki
2 łyżki masła ok 20 g
1 duży ząbek czosnku
1/3 szklanki białego wina
sok z cytryny ok 1 łyżeczki
1 łyżeczka tymianku
2 cm papryczki chilli
sól, pieprz
Na patelnie rozpuszczamy masło, dorzucamy pieczarki i podsmażamy całość do zrumienienia się pieczarek. Dodajemy pokrojoną drobniutko papryczkę chilli wszystko dokładnie mieszamy i po chwili dodajemy posiekany drobno czosnek i suszony tymianek, chwilę podsmażamy i dodajemy białe wino, czekamy aż wino się zredukuje- tak żeby została 1/3 objętości płynów. Na koniec doprawiam solą i świeżo zmielonym pieprzem oraz sokiem z cytryny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz