piątek, 8 stycznia 2016

Sałatka obiadowa

Już przywykłam do tego że zawsze do obiadu robię lekka szybką sałatkę, poniższa jest naprawdę ekspresowa.



Składniki

1 garść rukoli
1 garść roszponki
kilka liści kapusty pekińskiej
1/2 szklanki śmietany 18 %
2 łyżki octu balsamicznego
1/2 łyżeczki miodu
sól, pieprz
prażony sezam i słonecznik (opcjonalnie)

Kapustę pekińską kroimy lub rwiemy w dość spore kawałki, mieszamy z rukolą i roszponką. W szklance mieszamy śmietanę, ocet balsamiczny, miód, sól i pieprz do smaku. Mieszankę sałat polewamy 10 min przed podaniem i dokładnie mieszamy, opcjonalnie możemy upróżyć słonecznik i sezam i wymieszać z sałatką.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz