Składniki
2 placki tortilli
150 g serka śmietanowego z ziołami albo ze szczypiorkiem (np turek)
1/2 pęczka koperku
200 g łososia wędzonego w plastrach (2 tacki)
kilka liści kapusty pekińskiej lub sałaty lodowej.
Każdy z placków smarujemy cały dokładnie serkiem. Na ser układamy kawałki kapusty pekińskiej (ja wykrawam twardą część z środka). Na kapuście układamy wędzonego łososia i posypujemy drobno pokrojonym koperkiem. Ja układam sałatę i łososia gdzieś do 3/4 wysokości placka, Resztę zostawiam posmarowaną tylko serkiem, dzięki temu roladki się nie będą rozwijać. Całość ściśle zawijamy w roladę. Powstałe roladki zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do lodówki.
Przed podaniem kroimy w grube plastry. Jeśli jednak nam się będą rozwijać możemy spwykałaczkami, jednak jak dobrze się posmaruje serkiem nie powinno to mieć miejsca.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz