Składniki
3/4 małej główki białej kapusty
1 duża marchewka
1 cebula
1/2 puszki kukurydzy
1 łyżeczka cukru pudru (dość spora)
1 łyżeczka cukru pudru (dość spora)
2 łyżeczki octu winnego
1 łyżeczka soku z cytryny
3 łyżki majonezu
3 łyżki majonezu
1 łyżka musztardy (ostrej ja dałam rosyjską)
sól, pieprz
Kapustę ścieram na tarce o dużych oczkach, lub szatkujemy drobno. Marchewkę również ścieramy na dużych oczkach, cebulę siekamy w drobną kostkę, Kukurydzę odsączamy. Wszystko dokładnie mieszamy, Do szklanki dodajemy majonez, musztardę, ocet i sok z cytryny, cukier puder, dokładnie wszystko mieszamy, i zalewamy sosem warzywa. Na koniec doprawiamy wszystko solą i pieprzem.
Hejka, w przepisie nie ma majonezu a w wyk.jest,warto poprawic
OdpowiedzUsuńDziękuję za uwagę już poprawiam :)
Usuń