Składniki
1 brokuł
1-2 czerwone cebule
1 papryczka chilli
4 ząbki czosnku
3 łyżki oleju
sól, pieprz do smaku
Brokuła gotujemy (ja lubię takiego al dente). Z papryczki usuwamy pestki i drobno siekamy tak samo postępujemy z czosnkiem. Cebulę kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy cebulę do miękkości, dodajemy papryczkę chilli chwilę smażymy razem. Dodajemy czosnek i podsmażamy jeszcze chwilę. Na sam koniec dodajemy brokuła, doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie wszystko mieszamy jeszcze chwilę podsmażając.
Coś dla mnie :) Niestety mój Mąż nie przepada za takimi ostrymi przepisami :/
OdpowiedzUsuńMój kiedyś też nie preferował, ale zaczełam wprowadzać powolutku i nie zawsze go o tym informując :)
Usuń